Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Când te lovesc. Sau portret al scriitoarei ca tânăra soție

Când te lovesc. Sau portret al scriitoarei ca tânăra soție

Meena Kandasamy
  • 4400 lei
În stoc

Wishlist

Scrisă pe tonul unei femei nedreptățite, care s-a săturat de rolul de soție abuzată și caută să-și recâștige statutul de scriitoare emerită, Când te lovesc este o carte ce ar putea fi încadrată la definiția curajului.

O prezentare zguduitoare a vieții conjugale tradiționale din India zilelor noastre, Când te lovesc sau Portret al scriitoarei ca tânără soție spune povestea unei femei pentru care căsătoria – văzută prin ochii ei ca un contract al dragostei – se transformă într-un contract al posesiunii în ochii bărbatului de lângă ea. Sedusă prin discuții pe teme politice – și poetice – tânăra soție, îndrăgostită până peste cap de soțul ei, profesor universitar cu convingeri comuniste radicale și tradiționalist până în pânzele albe, înțelege la foarte scurt timp de la căsătorie că acesta nu s-ar da în lături de la nimic petru a o reduce la versiunea lui de femeie ideală: casnică, fără viață socială, fără viață academică, fără libertatea de a-și scrie articolele, întotdeauna sub cuvântul și principiile lui, niciodată în afara razei lui vizuale, de unde n-ar mai putea să-i ordone cum să se îmbrace, cum să (nu) se machieze, cum să se poarte.

Printr-un discurs feminist răscolitor, Când te lovesc vorbește despre metamorfoza dragostei când încrederea și respectul unei vieți conjugale sunt gâtuite de teamă și violență în toate formele ei.

  • Autor: Meena Kandasamy
  • Editura ART
  • ISBN: 9786067107494
  • Număr pagini: 320
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune:
  • 140 x 200
  • Anul: 2022

Etichete: Cand te lovesc, Sau portret al scriitoarei ca tanara sotie, Meena Kandasamy, Editura Musai, Art, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.