Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Nuntă în cer

Nuntă în cer

Mircea Eliade
  • 2500 lei
În stoc

Wishlist

Nunta in cer are o constructie neobisnuita. Doi prieteni isi petrec o noapte intreaga povestindu-si, pe rand, intalnirea cu o mare dragoste, pe care, la un moment dat, fiecare a pierdut-o, fara a intelege, niciunul, de ce, dar si fara a o putea uita. Mai intai povesteste Mavrodin intalnirea lui cu Ileana, apoi Hasnas pe cea cu Lena. Treptat, ei realizeaza, ca si cititorul romanului, ca ambii au intalnit de fapt una si aceeasi femeie, dar la varste diferite, desi nicio a treia sursa nu confirma aceasta coincidenta. Mai mult, ordinea povestirilor este cronologic inversa in raport cu cele din realitate, dupa cum o reconstituie finalmente cititorul: Hasnas a intalnit-o primul, chiar cand era adolescenta, si doar mai tarziu Mavrodin, cand ea se intorsese din strainatate, unde se refugiase tocmai din cauza rateului relatiei precedente cu Hasnas. In roman, Ma­vrodin, un scriitor debutant de succes, relateaza, ca prim po­ves­titor, intalnirea cu Ileana, o tanara femeie tocmai rein­toarsa din Occident, unde el a inteles ca plecase dupa o mare deziluzie in Romania, la ceva timp dupa primul razboi mon­dial. Hasnas il asculta, din ce in ce mai interesat, dar tacut. Abia dupa sfarsitul povestirii lui Mavrodin despre esecul relatiei cu Ileana incepe Hasnas o a doua povestire, relatand intalnirea intr-un tren in timpul primului razboi mondial, in tara, a unei fetite, Lena, pierduta de matusa ei, ca si mai tarziu reintalnirea Lenei intr-un alt tren, acum spre Italia, urmat de un episod de dragoste cu ea la Venetia. Ambii po­ves­titori isi dau astfel seama treptat, fara a o confirma insa niciunul ca atare, ca Ileana si Lena erau de fapt una si aceeasi persoana, iar ei isi istorisisera dragostele lor in ordine invers cronologica fata de cea reala.

  • Autor: Mircea Eliade
  • Editura TANA
  • ISBN: 9786069019603
  • Număr pagini: 176
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune:
  • 130 x 200
  • Anul: 2023

Etichete: Nunta in cer, Mircea Eliade, Editura Tana, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Nuntă în cer

Nuntă în cer

Mircea Eliade


1990 lei

Pe strada Mântuleasa

Pe strada Mântuleasa

Mircea Eliade


1790 lei

Maitreyi 2022

Maitreyi 2022

Mircea Eliade


2400 lei

Yoga. Nemurire și libertate

Yoga. Nemurire și libertate

Mircea Eliade


4990 lei

Maitreyi. Mircea Eliade

Maitreyi. Mircea Eliade

Mircea Eliade


1700 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.