Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Bianca Bosker

Bianca Bosker

Bianca Bosker a absolvit Universitatea Princeton şi locuieşte la New York. 

Articolele ei despre gastronomie, vinuri, arhitectură și tehnologie au fost publicate în Atlantic, T (revista de style a publicației de prestigiu New York Times), Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian și The New Republic, precum și în The New Yorker, fiind răsplătite cu nenumărate premii din partea Society of American Business Editors and Writers și din partea Society of Professional Journalists. Este autoarea volumului Original Copies: Architectural Mimicry in Contemporary China, prima relatare completă a mișcării „duplitecture” din China – o explorare critică a culturii chineze de copiere.


Pe aripile vinului

Pe aripile vinului

Mananca, roaga-te, bea si iubeste somelierii. Sau divina comedie pentru iubitorii de vinuri. Daca va place vinul si sunteti interesati de subtilitatile lui rafinate, veti descoperi o carte minunata! Daca nu va intereseaza vinul, dar va plac povestile subtile si rafinate, veti descoperi o carte minunata! Umor, autoironie, psihologie, chimie cerebrala si secretele celor care au facut din vin o pasiune, o profesie si o arta: somelierii - cei care dau raspuns la toate intrebarile fara raspuns. Este vinul cu adevarat o arta? Raspunsul tine mai degraba de felul cum definiti arta decat de ceea ce ganditi despre vin si de aceea este o intrebare filozofica profunda, la care n-ar trebui sa raspunda cei care vin cu sticluta de buzunar la o bacanala cu vinuri de o mie de dolari sticla. [...] Cand comanzi o sticla de vin, trebuie sa oferi doar doua informatii. Prima - care iti este bugetul. Si sa nu fii rusinat. Sa nu fii stanjenit. Toti avem un buget. Iar a doua informatie - care este gustul tau preferat. Aici poti fi foarte explicit, de pilda sa spui "Aseara am baut un pinot noir Adelsheim Oregon incredibil - aveti ceva asemanator?" Sau poti fi foarte vag, de exemplu, "Imi plac chestiile cu miros de piersica".Pornind de aici, daca ai un somelier bun, el te va putea conduce spre nestematele ascunse din meniu. Si trebuie sa spun ca este o incantare sa poti purta o conversatie cu cineva despre ceea ce-i place si sa-l porti intr-o calatorie prin paharul acela de vin, deoarece asta inseamna de fapt un pahar de vin bun. Nu credeam asta la inceput, dar am ajuns s-o consider realmente ca pe un mod de a calatori prin timp si spatiu fara macar sa te ridici de pe scaun...Epifania vinului a sosit pentru mine cumva altfel: in fata unui monitor de computer. Si nici macar nu beam, ci ma uitam la alti oameni care beau...


6490 lei

În stoc
Pe aripile vinului

Pe aripile vinului

Dacă vă place vinul și sunteți interesați de subtilitățile lui rafinate, veți descoperi o carte minunată!Dacă nu vă interesează vinul, dar vă plac poveștile subtile și rafinate, veți descoperi o carte minunată! Umor, autoironie, psihologie, chimie cerebrală și secretele celor care au făcut din vin o pasiune, o profesie și o artă: somelierii – cei care dau răspuns la toate întrebările fără răspuns.Este vinul cu adevărat o artă? Răspun­sul ține mai degrabă de felul cum definiți arta decât de ceea ce gândiți despre vin și de aceea este o întrebare filozofică profundă, la care n-ar trebui să răspundă cei care vin cu sticluța de buzunar la o bacanală cu vinuri de o mie de dolari sticla.[…] Când comanzi o sticlă de vin, trebuie să oferi doar două informații. Prima – care îți este bugetul. Și să nu fii rușinat. Să nu fii stânjenit. Toți avem un buget. Iar a doua informație – care este gustul tău preferat. Aici poți fi foarte explicit, de pildă să spui „Aseară am băut un pinot noir Adelsheim Oregon incredibil – aveți ceva asemănător?“ Sau poți fi foarte vag, de exemplu, „Îmi plac chestiile cu miros de piersică“. Pornind de aici, dacă ai un somelier bun, el te va putea conduce spre nestematele ascunse din meniu. Și trebuie să spun că este o încântare să poți purta o conversație cu cineva despre ceea ce-i place și să-l porți într-o călătorie prin paharul acela de vin, deoarece asta înseamnă de fapt un pahar de vin bun. Nu credeam asta la început, dar am ajuns s-o consider realmente ca pe un mod de a călători prin timp și spațiu fără măcar să te ridici de pe scaun…Epifania vinului a sosit pentru mine cumva altfel: în fața unui monitor de computer. Și nici măcar nu beam, ci mă uitam la alți oameni care beau...


4990 lei

Stoc epuizat
Vezi detalii
? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă