Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Arthur Suciu

Arthur Suciu

Arthur Suciu (n. 1974, la Suceava) este scriitor, comunicator și publicist, specialist în discurs. Trăiește în București.

După studii de filosofie, a devenit jurnalist și comunicator politic. A fost copywriter politic în peste 10 campanii electorale la nivel central și local. Este doctor în științe ale comunicării, cu o teză despre raportul dintre discursul literar și cel politic. A urmat un stagiu doctoral de opt luni la Sorbonne IV, Paris.

Cărțile de factură literară – „Contribuții la apocalipsă” (2008) și „Fericirea în vid” (2012) – au, ca și romanul „În gaură” (2016), un pronunțat caracter existențial. Arthur Suciu a obținut premiul pentru debut în literatură acordat de Revista "Convorbiri literare" pentru romanul "În gaură". Pe lângă lucrarea teoretică „Discursul autonom” (2013), Arthur Suciu a mai publicat „Drumul către viața privată” (eseuri politice, 2009). A publicat de asemenea articole în mai multe lucrări colective.

Arthur Suciu a scris editoriale și analize politice pentru „Ziarul Financiar”, „Cadran Politic”, blogurile „Adevărul” etc. și a realizat emisiunea „City Talk”, la Radio City FM.

Din 2015, publică eseuri și cronici literare în revistele "Cultura" și "Convorbiri literare".


? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.