Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Arabella McIntyre-Brown

Arabella McIntyre-Brown

Arabella McIntyre-Brown este o scriitoare și jurnalistă britanică stabilită în Transilvania. 

S-a născut și a crescut în West Sussex, Anglia. La 19 ani a plecat la Londra, unde a locuit 11 ani, iar apoi a ajuns la Liverpool, unde a trăit următorii 20 de ani. În 2010 s-a mutat de la Liverpool în satul Măgura, lângă Bran. Din 2010, ea numește „acasă” cabana de lemn din satul Măgura, aflat pe un povârniș al Carpaților. Cam zece ani a făcut jurnalism de business, dar la sfârșitul anului 2000 și-a părăsit postul de editor de revistă și în mai puțin de un an a publicat prima ei carte, „Liverpool: the First 1.000 Years”. În 2003 a fost publicată prima ei carte pentru copii – cu ilustrații făcute de 30 de puști. 20.000 de exemplare au fost împărțite gratuit copiilor. Cu totul și cu totul a scris 9 cărți și a fost editor pentru aproape jumătate raft de bibliotecă. 


Din Liverpool în Carpați

Din Liverpool în Carpați

Povestea scriitoarei britanice care și-a găsit fericirea în inima TransilvanieiArabella McIntyre-Brown a început să scrie o carte sinceră și antrenantă, plină de umor, despre aventura mutării dintr-un mare oraș britanic într-un sat din Carpați, și a sfârșit prin a compune o veritabilă scrisoare de dragoste pentru România. Așa cum magia Transilvaniei rurale a fermecat-o profund pe autoare, volumul „Din Liverpool în Carpați” va cuceri, fără îndoială, inimile tuturor cititorilor români.In ultimii ani, mai mult de 200.000 de români au plecat să locuiască în Marea Britanie, iar din Anglia au venit în România doar câteva mii de britanici doritori să se stabilească aici. Cei mai mulți au ales Bucureștiul sau alte orașe mari; numai câțiva au descoperit atmosfera deosebită a mediului rural. Scriitoarea și jurnalista Arabella McIntyre-Brown este una dintre ei. A luat această hotărâre în urma unor decese în familie, dar adevărul din spatele plecării din Anglia își are rădăcinile într-o copilărie dificilă. La vârsta de 50 de ani, tocmai când începuse să se bucure de un oarecare succes ca editor de carte și autor, și-a vândut casa din Liverpool, abandonându-și viața citadină, de om ocupat, și s-a aruncat în acest labirint care este Europa de Est. A părăsit tot ce-i era familiar și s-a mutat în România, pentru a-și trăi viața în solitudine. Astfel, din 2010, Arabella McIntyre-Brown numește „acasă” această parte a lumii mărginită la sud de Munții Carpați, pe care prietenii rămași în Anglia o puteau vedea pe Google Maps doar ca pe o pătură verde, difuză.Decizia de se muta dintr-un oraș britanic animat într-o cabană construită doar pe jumătate, aflată pe un povârniș al munților, ar fi putut fi un dezastru. Autoarea are peste 50 de ani, nu are un venit stabil, nici pensie sau un plan de rezervă. în ciuda fapului că toate indiciile sugerau că avea să eșueze lamentabil, astăzi poate afirma fără rezerve că a descoperit secretul fericirii. Pentru ea, paradisul este satul transilvănean Măgura, aflat cam la altitudinea la care se află cele mai înalte piscuri muntoase din Marea Britanie.„... un fel de ghid pentru propriile călătorii către sine – dacă veți avea curajul să vă aventurați pe un astfel de drum.” – Sir Ranulph Fiennes..


29,90 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.