Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Misteriile egiptene

Misteriile egiptene

Alexandre Moret
  • 3250 lei
În stoc

Wishlist

Alexandre Moret cercetează Textele piramidelor aducând mărturii despre ceremoniile sacre din templele Egiptului și argumentând cum influență lor a traversat timpul: în sanctuarele osiriene se desfășurau atât riturile obișnuite de adorare a zeilor, figuri profund conectate cu natură, cât și ceremonii speciale, Misteriile. Semnificația lor a fost rezervată mai întâi elitelor de preoți și inițiați, pentru că mai târziu să devină parte din țesătură culturală a lumii, prin ceremonii populare de stradă, alegorii de carnaval și drame liturgice. În limbajul egiptean cuvintele seshtau, „misterii” și akhu, „lucruri sacre, glorioase, folositoare” vorbesc despre rituri, puneri în scenă, gesturi, simboluri și imnuri care, închinate unui zeu sau săvârșite în beneficiul unui om, puteau să îl transfigureze pe acesta în ființă sacră, sakhu. Călătorind între viață și moarte, luând identitatea lui Osirirs, înarmat cu obiecte și cuvinte magice, omul iese întotdeauna învingător, renascand într-o nouă viață.

Din toate aceste celebrări egiptene ale ciclului viață-moarte au ajuns până la noi gesturi simbolice (legate de sărbători și ciclicitatea anotimpurilor), expresii așezate în fondul profund arhaic al culturilor, oranduirea celor 12 luni din an și credințe care doar amintesc, subtil, de un mit ar reînvierii al cărui sens riscăm să îl pierdem, odată cu trecerea timpului, dar după care încă ne conducem viață.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Misteriile egiptene, Alexandre Moret, Editura Herald

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Eu pot!... Tu vrei?

Eu pot!... Tu vrei?

Claudiu Romeo Drăgan


1200 lei

Astrologie și religie la greci și români
Cosmos

Cosmos

Carl Sagan


5300 lei

Calea Zen

Calea Zen

Alan Watts


3800 lei

Misteriile egiptene - Zei, regi, simboluri și ritualuri

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.