Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
#24centimetri

#24centimetri

Adrian Hădean
  • 3700 lei
În stoc

Wishlist
Una dintre cele mai recente revelaţii literare nu vine din partea vreunui scriitor, ci a unui celebru bucătar. Cartea să, în parte o autobiografie, în parte un manifest pentru bucate bune și oameni dintr-o bucată, răspunde multor întrebări pe care și le pun admiratorii lui Adi Hădean, chef, om de radio, prezentator de televiziune. Cum a început – spălând, și de zece ori pe zi, podelele bucătăriei din casă bunicilor –, cum a aflat secretele organizării și ale falimentării unui restaurant – într-o încăierare de pomină –, cum se alcătuiește meniul unui Irish pub – creând câteva sandviciuri delicioase cu nume voit idiot și la fel de voit stâlcit irlandez („O’Ceapă“, „O’Felie“, „O’Tonă“ și „O’Bama“) –, cum e din interior un show de televiziune – muncind de la șapte dimineața și încheind seară târziu cu un pahar de prosecco, fără să fie nevoie să arunci cu farfurii în concurenți ș.a.m.d. Un șir de lecții – de gătit și de viață.

„Dacă pui o bucată de unt proaspăt într o tigaie și lași tigaia o vreme la marginea unei plite nu foarte încinse, untul se va topi și se va separă, iar apă se va evaporă. Dacă lași untul topit într un vas, componentele sale se vor așeza în funcție de densitate. La suprafață vor apărea resturi ușor de luat cu o spumieră, un strat gros de grăsime va ocupă partea din mijloc a vasului, iar părțile solide vor ocupă fundul vasului. Untul pregătit astfel se arde mai greu și e suportat și de către oamenii cu intoleranță la lactoză. Întrucât sunt un adept al limpezimii, mă străduiesc să limpezesc lucrurile de câte ori e nevoie, pe de o parte pentru că situațiile limpezite se transformă în relații durabile (adică ard mai greu), pe de altă parte pentru că, odată limpezite, sunt digerate mai ușor de către cei cu diverse intoleranțe, unele provenite din educație, altele din lipsa ei, dar fără legătură cu fiziologia.” (Adi Hădean)


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, 24centimetri, Adrian Hădean, Editura Curtea Veche, Reducere, Carte, Autor, Online, Roman, Beletristică, Jurnal, Biografie, Memorii, Rețete, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Cunoaște-l pe...Mihai Eminescu

Cunoaște-l pe...Mihai Eminescu

Români celebri


1950 lei

Anii tinereții mele

Anii tinereții mele

Winston Churchill


4800 lei

Fiinţă şi timp

Fiinţă şi timp

Martin Heidegger


9900 lei

Fata cu Leica

Fata cu Leica

Helena Janeczek


3800 lei

Ambasador în vâltoarea istoriei

Ambasador în vâltoarea istoriei

Emil Ghiţulescu


5000 lei

Viața și opera mea (Autobiografia Henry Ford)
Protocolul Varșovia

Protocolul Varșovia

Steve Berry


5200 lei

Inima furtunii

Inima furtunii

Lincoln Child


2599 lei

Rețete pentru sărbători de neratat

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.