Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Noiembrie însângerat

Noiembrie însângerat

Haralamb Zincă
  • 24,99 lei
În stoc

Wishlist

Executarea in stil mafi ot a lui Virgil Madgearu si a lui Nicolae Iorga in acel „noiembrie insangerat“ 1940 a starnit, de-a lungul timpului, o multime de intrebari. Vreme de doua decenii, Haralamb Zinca s-a adancit in studierea arhivelor, a dosarelor secrete, a declaratiilor si a cartilor scrise in epoca si mai tarziu despre acele evenimente, incercand sa aduca unele clarifi cari.


Noiembrie 1940. Romania este indoliata dupa asasinarea economistului si politicianului Virgil Madgearu si a savantului si omului politic Nicolae Iorga de catre doua comandouri legionare. Crimele au fost comise, se pare, ca represalii in urma Masacrului de la Jilava si a asasinarii lui Corneliu Zelea-Codreanu (Iorga fi ind considerat de membrii Garzii de Fier drept autorul moral al uciderii Capitanului). Cartea pe care o aveti inainte ne lumineaza anumite aspecte ale acelei perioade si incearca sa raspunda unei serii de intrebari: Cine a dat ordinul pentru asasinarea lui Virgil Madgearu si a lui Nicolae Iorga? Cati legionari au facut parte, de fapt, din comandourile ucigase? Traian Boeru a sustinut, de-a lungul a doua decenii, ca este nevinovat, ca n-a participat la asasinarea lui Madgearu si nici la cea a lui Iorga. A fost el asasinul principal sau doar un tap ispasitor? Cine a descoperit, de fapt, cadavrul profesorului Iorga? De cate ori a fost impuscat Nicolae Iorga? Ce a fost adevarat si ce a fost fost nascocit sau trecut cu vederea in documentele vremii?


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Noiembrie însângerat, Haralamb Zincă, Editura Publisol

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Ochii doctorului King

Ochii doctorului King

Haralamb Zincă


29,90 lei

Moartea m-a bătut pe umăr

Moartea m-a bătut pe umăr

Haralamb Zincă


29,90 lei

Noaptea Cea Mai Lungă: Dincolo de întuneric
Noaptea Cea Mai Lungă - Marea Confruntare

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.