Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
De ce E = mc2?

De ce E = mc2?

Brian Cox
  • 3900 lei
În stoc

Wishlist

Daca figura lui Einstein, de savant cu parul valvoi, simbol al intelepciunii si nonconformismului, fascineaza de mult marele public, teoriile lui continua sa fie privite cu un respect temator, lasand impresia ca tin de domeniul ezotericului si ca numai aceia care au studiat fizica ani de zile isi pot face o idee despre ele. Brian Cox si Jeff Forshaw reusesc in De ce E = mc2? sa demistifice asemenea prejudecati. Pentru a le urmari rationamentele - care sunt de fapt chiar rationamentele lui Einstein reduse la esenta -, cititorului ii este de-ajuns sa cunoasca teorema lui Pitagora. E o performanta remarcabila sa explici riguros, dar cu atat de putina matematica, cum se poate ajunge la cea mai celebra formula din stiinta. Apoi, pentru a lamuri semnificatia notiunii de masa, Cox si Forshaw ajung sa explice intr-un mod plastic si inteligibil chestiuni subtile de fizica fundamentala - bazele Modelului Standard, invarianta la etalonare si mecanismul Higgs - la care ti-ai inchipui ca numai specialistii au acces. In fine, in ultimul capitol ni se ofera o imagine intuitiva a relativitatii generale, cea mai buna teorie a gravitatiei de care dispunem in prezent, la peste un secol de la elaborarea ei. Citindu-i pe Cox si Forshaw, descoperim ca stiinta nu-i chiar atat de dificila pe cat credem, iar Einstein n-a fost vreun supra­om, ci un om plin de imaginatie, manat de curiozitate, preocupat de intrebari aparent simple si avand tenacitatea de a deduce pana la capat consecintele ideilor lui.

Traducere din limba engleza de Iulian Comanescu.

  • Autor: Brian Cox
  • Editura HUMANITAS
  • ISBN: 9789735081393
  • Număr pagini: 232
  • Limba: romana
  • Format disponibil: paperback
  • Dimensiune:
  • 130 x 200
  • Anul: 2023

Etichete: De ce E = mc2, Si de ce e important s-o stim?, Brian Cox, Jeff Forshaw, Editura Humanitas, carte, Alexandria Librarii, promotie, librarie

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.