Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Est, spre Siberia

Est, spre Siberia

Cristian Scutariu
  • 50,00 lei
Stoc epuizat

Wishlist

„Undeva în vara lui 2009 mă suiam pe motocicletul Doyle și plecăm spre Mongolia. Era prima călătorie de genul ăla la care mă înhămăm și mi-e greu să descriu ce era în sufletul meu. Citisem cărți, văzusem filme, întorsesem internetul de câteva ori pe dos, dar nu cunoscusem personal pe nimeni care să se fi încumetat la o călătorie mai spre Est, mai departe. De-atunci până acum s-a așternut un praf fin peste teancul de amintiri. Am mai fost, între timp, în alte plimbări motociclistice la fel de lungi, și încă o dată până acolo și-napoi, dar n-a fost la fel. Pentru că n-am fost singur. Singurătatea, cred, e o chestiune complicată. Și, cumva, aș îndrăzni să spun că nu e pentru oricine. Mai e ceva: cu siguranță sunt mai multe feluri de singurătăți. Asta, cea motociclistica, e, după mine, ’a mai a dracului. Pentru că se întâmplă ceva aparte în momentul în care îți tragi cască pe cap. E că un zăvor pe care-l tragi după ține când intri în camera aia sferică în care eșți doar tu cu ține, indiferent dacă pleci singur, în grup, sau chiar cu pasager. Iar, peste asta, mai e Estul. Direcția în care parcă-ti tragi cască peste cască, peste cască, pe măsură ce te îndepărtezi. Plus că, lăsând abstractul la o parte, Cristian a fost singur. Adică singur. Adică nu că singur, dar pe porțiuni de sute de kilometri numai țânțarii i-au ținut de urat. Și când te întâlnești cu ține e greu. Mai ales în Siberia, care nu iartă. De asta, cred eu, o să găsiți cartea Est, spre Siberia cel puțîn interesantă. Pentru că o să aveți astfel șansă voyeuristica de a fi în cască autorului. Pentru că ce-o să citiți, va spun eu, in cască aia s-a scris.” (Mihai Barbu)


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Est, spre Siberia, Cristian Scutariu, Editura Școala Ardeleană, Reducere, Carte, Autor, Online, Jurnal, Memorii, Biografie, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Queen în 3D

Queen în 3D

Brian Tracy
Brian May


159,00 lei

Cum am trecut prin comunism

Cum am trecut prin comunism

Lucian Boia


27,00 lei

Lăcașul sufletului

Lăcașul sufletului

Gary Zukav


39,90 lei

Noduri

Noduri

Domenico Starnone


24,90 lei

Lapte fierbinte

Lapte fierbinte

Deborah Levy


24,90 lei

Vara

Vara

Karl Ove Knausgard


49,90 lei

Noutăți


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.