Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Mandale japoneze

Mandale japoneze

Pedro Gómez Carrizo
  • 2500 lei
Stoc epuizat

Wishlist

Semnificația culorilor mandalei


Mandala este definită ca o diagramă cosmologică ce poate fi folosită în meditaţie. Această diagramă este formată dintr-o serie

de forme geometrice, organizate pe diferite niveluri vizuale.

Mandalele nu sunt simple desene colorate. Toate elementele lor

au o semnificaţie. Iată câteva dintre cele mai întâlnite.


ALB

Este culoarea norilor, a porumbelului păcii şi a spumei mării. Albul există doar în absenţa oricărei alte culori, de aceea, întotdeauna, înainte de a începe să colorăm, avem în faţă o pagină albă. Este o culoare pozitivă, care ne duce cu gândul la pace, la puritate şi la inocenţă, prin urmare simbolizează în acelaşi timp optimismul şi generozitatea, sentimente care ajută sufletul să se purifice.


NEGRU

Este culoarea nopţii, a panterelor şi a tăciunelui. Opus albului, negrul este suma tuturor culorilor spectrului, aşadar, simbolizează puterea, supremaţia pe care o deţine asupra tuturor celorlalte culori. Reprezintă calmul şi eleganţa naturală, de aceea este asociat de multe ori cu tăcerea. Spre deosebire de alb, negrul are conotaţii negative, pentru că reprezintă ceva distant şi rece şi semnifică moartea.


GRI

Este culoarea fumului, a părului cărunt şi a pietrei. Se spune adesea că între alb şi negru există multe nuanţe de gri şi, fie că sunt deschise ori închise, reprezintă întotdeauna evaziunea, tendinţa de a nu putea alege între alb sau negru.


ROŞU

Buzele, cireşele, căpşunele şi sângele împărtăşesc roşul ca semn distinctiv, pentru că toate sunt elemente pline de energie şi de vitalitate. Când colorăm cu roşu, una dintre culorile primare, ne arătăm puterea şi capacitatea de a iubi, de a fi fericiţi şi joviali. Trebuie să avem grijă, totuşi, pentru că excesul de roşu înseamnă şi prezenţa supărării şi a mâniei.


PORTOCALIU

Aşa cum indică şi numele, portocaliul este culoarea fructului de portocal, dar şi a piersicii, a coamei de leu şi a dovlecilor de Halloween. Este culoarea creativităţii şi a imaginaţiei, plină de energie şi de vitalitate, deşi, folosită în exces, poate provoca anxietate.


GALBEN

Este culoarea florii-soarelui, a aurului, a lămâii şi a soarelui, aşadar este asociat cu lumina, tinereţea şi căldura, cu alte cuvinte, cu principalele surse de energie din univers. De aceea, trebuie avut grijă să nu se folosească excesiv de mult galben, pentru că poate duce la epuizare. În lumea teatrului galbenul este o culoare negativă, asociată cu prejudecăţile şi laşitatea. Este tot o culoare primară.


VERDE

Fructele care încă nu s-au copt, iarba, sticlele de vin şi smaraldul împărtăşesc această culoare. Culoarea acestora reprezintă simbolul naşterii, al primăverii, al speranţei, al faptului că totul începe din nou. Este culoarea cea mai legată de natură şi de compasiune, dar trebuie avut grijă, căci şi verdele are conotaţii negative: este culoarea invidiei şi a geloziei.


ALBASTRU

Reprezintă culoarea cerului, a mării şi a venelor. Este a treia dintre culorile primare, alături de roşu şi de galben, şi se află în legătură cu tot ceea ce este imuabil, cu liniştea şi cu sinceritatea.


VIOLET

Este culoarea cerului la apus, a lavandei, a ametistului şi a femeilor. Este cea mai spirituală culoare din întregul spectru şi ne ajută să ne astâmpărăm temerile şi să le transformăm în sentimente pozitive. Asemeni parfumatei lavande, violetul ne ajută să ne limpezim mintea şi să uităm de griji.


ROZ

Pielea umană, vata de zahăr şi răsăritul soarelui au acestă culoare. Este un amestec de roşu şi alb şi, prin urmare, de pasiune şi de dragoste atât faţă de noi înşine, cât şi faţă de ceilalţi. În concluzie, este culoarea romantismului, a dragostei, a gingăşiei şi a tandreţei.


De ce să colorăm mandala?

Mandalele ne ajută să ne găsim echilibrul prin înlesnirea jocului cu forme şi culori. construită în jurul unui punct central, mandala ne ajută să pătrundem în lumea spirituală, să ne înţelegem sinele şi să-l armonizăm cu lumea ce ne înconjoară şi, astfel, să evoluăm ca indivizi.


Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Mandale japoneze, Pedro Gómez Carrizo, Editura Curtea Veche

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Mandale hinduse

Mandale hinduse

Pedro Gómez Carrizo


2500 lei


Alexandria îți recomandă


Livrare rapidă
Livrare începând cu 48h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924 sau 0786.102.784.