Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
  • Cum să NU scrii un roman. Arta greșelilor

Cum să NU scrii un roman. Arta greșelilor

Howard Mittelmark Sandra Newman
  • 38,44 lei

Wishlist

Un ghid esenţial şi plin de curaj al celor mai răspândite şi tentante greşeli comise de marile speranţe ale literaturii, cu un candid apetit de debutant. Şi cel mai scurt drum al romanului tău din coşul cu manuscrise respinse direct în vitrinele librăriilor.

Howard Mittelmark şi Sandra Newman demonstrează cu mult umor cum toate aceste greşeli reuşesc să mutileze un text şi te învaţă cum să depanezi şi să corectezi introducerile, sfârşiturile, personajele negative, eroii romantici, stilul şi spiritul, perspectiva şi vocea auctorială şi cum să pui în ordine toate firele de nisip de pe plaja privată a romanului tău.

Un manuscris se prăvăleşte urlând din ceruri • Sunaţi-l pe avocatul meu specializat în patente! strigă Thomas Edison. Am inventat telefonul! • Paralaxa manciuriană a enigmaticei conspirații thetane • Copilul este tatăl digresiunii • Proza purpurie albastră • Bună! Eu sunt autorul! • Adio, cititor crud!

Legaleză, oficialeză și psihopupu sunt o plagă din ce în  ce mai accentuată în ficțiunea amatorilor. După ce a petrecut ani întregi scriind corespondență de afaceri, completând formulare de aplicații și dându-și vecinii în judecată, scriitorul novice începe să scrie o scenă de dragoste și rezultatul sună ca și cum ar fi o traducere din vulcaniană. Limbajul evaluărilor psihiatrice se îmbină cu cel al formularelor de impozit, dând naștere unui cocteil enervant de cuvinte din patru silabe care înseamnă „drăguț“. Îndelungata luptă a scriitorului de a stăpâni limbajul afectat și dez­rădăcinat al oficialităților l-a făcut să creadă că scrisul trebuie să fie plat și lipsit de viață pentru a fi inteligent.


Etichete: Alexandria Librării, Cum să NU scrii un roman, Arta greșelilor, Howard Mittelmark, Sandra Newman, Editura Baroque Books & Arts

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun

V-ar putea interesa și...


Colecţionarul de sunete

Colecţionarul de sunete

Fernando Trías de Bes

43,25 lei


Alexandria îți recomandă


Învățăturile unui profesor către studenții săi

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.