Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Open de dor

Open de dor

Ioan Mateiciuc
  • 19,90 lei
În stoc

Wishlist

„Ioan Mateiciuc scrie o poezie sinceră și vizuală, și nu pentru că se află la debut, ci pentru că, din acest loc el își asumă trăirile în formă lor cea mai simplă. Nu este autorul care să caute mijloace și metofore ce ar putea produce explozii lirice, pentru că el știe că din simplitatea această sinceră i se ivesc precum niște “măști de fecioară” visele, care sculptate cu minuțiozitate, “ies pe rând vibrând”, vin și se agață deseori de trupul și sufletul lui. Pe de altă parte, poetul este un orfic înascut, jonglează cu sunetul și îl așază în poezie că pe o poză veche de familie. Rar se mai întâmpla să descopăr un tânar debutant angajat spre poezia cu tonuri muzicale. Citindu-i volumul ai senzația că ești la un film care nu se mai termină, și asta pentru că autorul, regizorul poetic, inserează metafore și alte figuri de stil care te obligă să ramâi o vreme peste ele, cum întâlnim aici: “în sufletul meu și-au făcut adăpost / urmele cizmelor tale de gumă”. O dovadă că simplitatea este ceea ce-l definește și-l apropie de poezie și cântec găsim și în felul în care autorul se raportează la realitate: “singurul loc în care mai putem visa / e chioșcul de tablă din colț / la care nimeni nu mai vine”. Chioșcul acesta este, în fond , volumul lui de poeme, peste paginile căruia stau lipite că niște postere sau semne de ruj viziunile și trăirile poetului. Cred că peste puțin timp imaginile poetice ale lui Ioan Mateiciuc, “aidoma cântarilor din veacuri” vor fi cunoscute și recunoscute de adevărații cititori de poezie, vor fi fredonate chiar și de către “grămezile de apă”. (Paul Gorban)


Cartea conține picturi spectaculoase!

Carte cu autograf!


Etichete: Alexandria Librării, Open de dor, Ioan Mateiciuc, Alexandria Publishing House

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Portretul unui Gând

Portretul unui Gând

Ovidiu Scridon


25,00 lei

Înger şi sau Demon

Înger şi sau Demon

Carmen Agoutin


12,60 lei

Până unde are oxigen dragostea

Până unde are oxigen dragostea

Alexandru Petria


19,00 lei

Zece ani

Zece ani

Ioan Mateiciuc


30,00 lei

Basme Postmoderne

Basme Postmoderne

Ioan Usca


39,00 lei

Anchilopoetica - cu autograful autorului

Noutăți


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Livrare rapidă
Livrare în 24h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.