Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Jurnalul ultimilor ani. 1938–1940. Inedit

Jurnalul ultimilor ani. 1938–1940. Inedit

Nicolae Iorga
  • 64,00 lei
În stoc

Wishlist

„O operă în care atitudinea morală şi loialitatea joacă un rol aşa de mare poate părea învechită multor oameni de azi. Solidaritatea naţională pe care N. Iorga a predicat-o necontenit a rămas o formulă convenţională, repetată la festivităţi, în timp ce o fărâmiţează îmbrânceala partidelor şi a intereselor personale.

Se publică astăzi pentru prima oară caietele XX-XXII, care întregesc Memoriile cu perioada de la 25 februarie 1938 la 26 noiembrie 1940, o seară înainte de sfârşitul în faţa unui pluton de execuţie improvizat. Existenţa acestui material inedit a fost complet necunoscută publicului, chiar istoricilor preocupaţi de biografia învăţatului sau de ilustrarea activităţii politice din ultimii ani de pace înainte ca ţara să fie absorbită de-al Doilea Război Mondial. Cititorii părţii precedente a jurnalului vor găsi detalii despre cum a evoluat situaţia şi despre regimul acelor ani, cu care Iorga a colaborat, dar îl vor recunoaşte şi pe el însuşi, chiar dacă unele aspecte – nemulţumire corozivă, resentiment, vanitate – care i-au influenţat relaţiile personale apar aici într-o lumină mai puternică.” (Andrei Pippidi)

Am luptat contra dictaturei şi n-am făcut cârdăşie cu ea. Voiu lupta şi de azi înainte contra ei. Sunt ferm convins că viitorul Statului român nu este nici dictatura, nici comunismul. Sunt alte forme specifice adequate Statului român. Le poate imprima cine cunoaşte profund istoria acestui neam nenorocit.

De viitorul României nu desperez. A trecut ea şi prin altfel de zile decât acestea. Este un mister al dăinuirii noastre peste tot răul ce vreau să ni-l facă alţii, pentru acela pe care din orbirea noastră ni-l facem singuri.

Fotografia de pe copertă: N. Iorga în 1938

  • Autor: Nicolae Iorga
  • Editura HUMANITAS
  • ISBN: 978-973-50-6422-8
  • Număr pagini: 368
  • Ediție: I
  • Limba: Română
  • Format disponibil: Hardcover
  • Dimensiune: 13x20
  • Anul: 2019

Etichete: Librărie, Alexandria Librării, Jurnalul ultimilor ani, 1938, 1940, Inedit, Nicolae Iorga, Editura Humanitas, Memorii/Jurnale, Reducere, Carte, Autor, Online, Roman, Beletristică, Jurnal, Biografie, Memorii, Istorie, Memorialistică, Diaristică, Preț

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun
Captcha

V-ar putea interesa și...


Dragă Theo

Dragă Theo

Vincent van Gogh


35,00 lei

Eseuri alese

Eseuri alese

T. S. Eliot


43,40 lei

Maria Tănase. Artista, omul, legenda

Maria Tănase. Artista, omul, legenda

Stejărel Olaru


44,90 lei

Drumul pelerinului ateu

Drumul pelerinului ateu

Ioan Jianu


35,00 lei

Lumea de ieri

Lumea de ieri

Stefan Zweig


42,40 lei

Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu

Seducătorul domn Nae. Viața lui Nae Ionescu

Tatiana Niculescu Bran


35,00 lei

Noutăți


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!
Livrare rapidă
Livrare în 24h

pentru comenzile date până în ora 12:00, în zilele lucrătoare, exceptând perioadele aglomerate de Sărbători legale.

Plată securizată
Plătești în siguranță

Acceptăm plata online cu cardul bancar sau poți achita coletul în momentul livrării.

Retur usor
Retur ușor

Ai dreptul să returnezi produsele în termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului.

Consiliere telefonică

Răspundem prompt! Sună-ne dacă ai nevoie de ajutor pentru a comanda de pe site-ul nostru. De luni până vineri (08:00 - 16:30) la 0734.738.924.

Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.