Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
 • Majestatea Sa, Șahul

Majestatea Sa, Șahul

Mihai Panzaru
 • 47,30 lei

Wishlist

Dintre toate jocurile izvodite de mintea iscoditoare a omului de-a lungul mileniilor șahul este incontestabil cel mai raspândit și mai iubit. Despre șah s-au scris mai multe cărți decât despre toate sporturile luate la un loc! Și în țară noastră au apărut zeci de cărți închinate șahului, abordând tematici extrem de variate. Între acestea „Majestatea Sa, Șahul” ar putea fi ultima apariție editorială româneasca, dar sigur,  prima lucrare de anvergură scrisă de un bucovinean. Autorul cărți reușește, cu mijloace adecvate, să ne convingă că una din formele de exprimare a inteligenței umane este jocul de șah.

Probabil, pornind de la ideea că șahul contribuie la dezvoltarea gândirii logice și trezește sentimentul prieteniei, autorul cărți „Majestatea Sa, Șahul”, s-a gândit să-și încredințeze lucrarea tiparului.

Mihai Pânzaru este convins că practicarea șahului constituie un excelent mijloc de dezvoltare și antrenament pentru unele calități intelectuale importante că: atenție, putere de concentrare, capacitate de muncă intelectuală intensă și de durată, îl face pe autor să stabilească interesante legături între șah și școală. El este convins că practicarea sistematică a jocului de șah le dezvoltă copiilor gândirea logică, fantezia, capacitatea de analiză și sinteză, le întărește caracterul și le călește voință, adică le cultivă acele calități pe care nici un alt sport nu le poate dezvoltă.

Sigur șahul nu învata pe nimeni matematică, fizică, chimie sau limbi străine, dar îi ajută pe copii să le înțeleagă mai ușor și aceasta înseamna foarte mult. Învatându-i șah, îi obișnuim pe copii să gândeasca limpede, corect, să fie atenți. Această carte le va fi de un real folos, schimbându-le în totalitate optică deformată despre șah. Șahul, sub multe aspecte, constituie o adevărată școală a vieții. Criză de timp la șah consemnează scurgerea implacabilă a timpului, care trebuie judicios gospodărit, iar șahul etern pecetluiește situațiile fără ieșire, pe care le putem întâlni și în viață de toate zilele.

Cartea este structurată pe 18 capitole, care se referă la definiția șahului prin eseuri, origini, interacțiunea șahului cu socialul, regulile și legile șahului, deschideri, joc de mijloc și finaluri, prin exemple celebre, psihologia în jocul de șah, mari campioni de șah, divertisment și șah, șahul oglindit în literatură, film sau artă, personalități ce au cochetat cu șahul și despre șahul sucevean. Acest volum, doldora de informații prețioase, face cinste autorului, ing. Mihai Pânzaru, care pentru redactare s-a folosit de o bibliografie selectă.

 • Autor: Mihai Panzaru
 • Editura LITTLE LAMB
 • ISBN: 978-606-648-088-8
 • Număr pagini: 322
 • Ediție: I
 • Limba: Română
 • Format disponibil: Paperback
 • Dimensiune: A4
 • Anul: 2014

Etichete: Alexandria Librării, Mihai Panzaru, Majestatea Sa, Șahul, Editura Little Lamb

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun

V-ar putea interesa și...


Cartea gesturilor

Cartea gesturilor

Petter Collet

42,00 lei

Frumoasele străine

Frumoasele străine

Mircea Cărtărescu

32,00 lei

-4%
Relații Publice

Relații Publice

Edward Bernays

66,50 lei 69,00 lei

Fluturi. Volumul 3

Fluturi. Volumul 3

Irina Binder

33,00 lei

Origini

Origini

Dan Brown

69,99 lei

Omul și simbolurile sale

Omul și simbolurile sale

C. G. Jung
M. L. von Franz
Joseph L. Henderson
Jolande Jacobi
Aniela Jaffe

45,00 lei

Mica Enciclopedie Lykke

Mica Enciclopedie Lykke

Meik Wiking

49,90 lei


Alexandria îți recomandă


Cât costă să ai carte?

Inchide video Vezi video!