Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
Dumitru Constantin Dulcan

Dumitru Constantin Dulcan

Dumitru Constantin Dulcan este un autor de filosofie și metafizică, cunoscut în special pentru lucrarea „Inteligența materiei”, publicată în România sub o formă cenzurată în perioada comunistă, dar republicată integral și cu adăugiri după Revoluția din 1989.


Creierul și Mintea Universului

Creierul și Mintea Universului

„Concluzia esenţială care se desprinde din comentarea tuturor temelor abordate este aceea că suntem cu toţii rezultatul unei raţiuni care traversează întreaga existenţă de la astre până la ultimul grăunte de nisip.Avem cu toţii o singură raţiune: aceea de a fi în acord cu intenţia primă a creaţiei – indiferent de modul în care ne interpretăm originea.Dispunem acum de argumente ştiinţifice prin care înţelegem că nu suntem singuri într‑un univers indiferent şi rece la patimile şi suferinţele noastre, că nu ne‑am născut întâmplător, ci cu un rost bine precizat.Fiecare dintre noi îşi ocupă locul său în Univers, în virtutea unei gândiri înscrise dincolo de noi. Acest rost ne conferă motivaţia de a fi şi calea de eliberare, de salvare.Avem nevoie de o nouă conştiinţă, o nouă gândire, o nouă paradigmă, o nouă spiritualitate.În fiecare clipă, cu fiecare gând pe care îl avem, cu fiecare acţiune, pledăm pentru viaţă sau pentru moarte. Alegerea ne aparţine. Respectul pentru valorile etice, pe care se sprijină însuşi Universul, nu mai reprezintă o simplă convenţie socială, ci o condiţie vitală a propriei existenţe, înscrisă în structura noastră biologică, în ADN‑ul nostru. Niciodată până la aceste studii de Neurofiziologie de la cumpăna dintre secolul trecut şi cel în care ne aflăm nu am avut o motivare ştiinţifică a Binelui şi Răului provocate nouă înşine, semenilor noştri şi mediului cosmic şi ambiant printr‑un simplu gând.Am fost aşezaţi în acest punct din Galaxie, alături de luceferi, cum le spunea genialul nostru poet, oferindu‑ni‑se toate instrumentele de care avem nevoie pentru a prospera şi a înflori, nu pentru a ne ucide. Trebuie doar să vrem. Trebuie doar să cedăm din orgoliul nostru, atât de puţin, pentru a câştiga atât de mult. Fizica actuală ne spune că suntem atât de indisolubil conectaţi unii cu alţii prin fire şi forţe invizibile, încât nu putem decât ori să evoluăm împreună, ori să dispărem împreună.Vreau să cred în înţelepciunea de pe urmă, alegând viaţa.” (Dumitru Constantin-Dulcan)..

60,00 lei

Inteligența materiei

Inteligența materiei

„O carte care a bulversat lumea științifică românească, pentru că avea curajul să aducă în discuție o viziune asupra lumii și a universului ce părea pierdută pentru totdeauna. Erau timpurile materialismului dialectic, iar cuvinte precum "suflet" își pierduseră orice semnificație. Lumea nu mai era decât o mașînărie, la fel și oamenii. Conștiința nu mai era decât "produsul materiei superior organizate". Dumnezeu fusese izgonit din lumea oamenilor, în numele unei științe restrictive și ai cărei ochi erau acoperiți cu ochelari de cal. (...). "Inteligență materiei" era o carte în care, pe baza cercetărilor care se desfășurau în lume, dar și pe baza propriilor sale cercetări, Dumitru Constantin arată faptul că în spatele aparenței solide a materiei există un principiu energetic și informațional care organizează universul în formele pe care le cunoaștem. Că dincolo de obiectele mecanice ale lumii mai există ceva, o esență inefabilă, greu de cuprins în conceptele obișnuite despre materie, care constituie adevărată baza a universului cunoscut."  - Formulă Aș„Inteligența materiei este unică în literatură științifică românească prin cantitatea de informație prezentată într-o sinteză integratoare ce va face cinste dvs. și culturii românești. A fost o reală plăcere intelectuală marcată de un interes crescând cu fiecare capitol nou parcurs. Este o mare onoare pentru mine că v-am citit.” (Romulus Vulcănescu, Scrisoare către autor, 13 iulie 1995)„Un gen de lucrare încă neutilizat în literatură noastră, iată ce este volumul Inteligență materiei...Întreagă lucrare poate fi considerată că o biografie a evoluției materiei pe acest lung și complicat drum al „inteligenței” și o descriere a aventurii sale cosmice spre înaltul pisc al inteligenței umane.” (Prof. univ. dr. Petre Brânzei (1981)„Inteligență materiei” a primit în 1992 premiul pentru filosofie "Vasile Conta" al Academiei Române...

53,00 lei

? Cauți o carte și nu o găsești pe site?

Alexandria îți recomandă


Învățăturile unui profesor către studenții săi

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.