Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu.
  • Altruist sau bun pe gratis

Altruist sau bun pe gratis

Abigail Marsh
  • 49,90 lei

Wishlist

Abigail Marsh este profesor de psiho­logie la Georgetown University. Și-a obținut doctoratul în psihologie socială la Harvard University și a participat la cursuri postdoctorale în domeniul neuroștiinței cognitive la National Institute of Mental Health. Vreme de peste zece ani a desfășurat cercetări în domeniul comportamentului cere­bral, cu scopul de a înțelege modul în care ne percepem reciproc sentimentele și de ce suntem preocupați de prospe­ritatea celor din jur; a studiat și cauzele celor mai josnice şi celor mai nobile impulsuri ale noastre, de la agresiunea violentă până la altruism și salvarea vieții unor necunoscuți. Lucrări semnate de ea au fost publicate în The Times, Slate, The Huffington Post, NPR, The Economist și New York Magazine.

Despre lucrurile care pe unii ne fac îngeri, pe alții, demoni și pe toți, oameni: cultura umană a fricii, a generozității, a furiei, a empatiei, a umilinței și a grabei de a judeca – pe scurt, declanșarea organică a altruismului și trezirea altruistului excepțional care există în fiecare dintre noi.

„Am învăţat că un om nu are dreptul să-l privească de sus pe un altul, decât atunci când trebuie să se aplece pentru a-l ajuta să se ridice.” (Gabriel Garcia Marquez)

Toată lumea vrea să salveze Pământul, dar nimeni nu se gândește să te ajute să speli vasele.

Sensibilitatea la frică poate deveni o armă a răului, dar și o forță a binelui.

Cât de departe de cercul intim se poate extinde iubirea?

Iubirea perfectă poate să alunge frica?


Etichete: Alexandria Librării, Altruist sau bun pe gratis, Abigail Marsh, Editura Baroque Books & Arts

Spune-ţi opinia

    Rău           Bun

Alexandria îți recomandă


Învățăturile unui profesor către studenții săi

Inchide video Vezi video!
Cookie-urile ne ajută la îmbunătățirea serviciilor furnizate. Folosind serviciile noastre, sunteți de acord cu folosirea cookie-urilor.